In mijn geval was het een drastische verandering van leefomgeving, het wegvallen van een relatie en het bijkomende alleenouderschap met totaal andere vrijheden en verantwoordelijkheden dan ik gewend was, waardoor ik het zelf even niet meer wist. Terwijl ik me toch al zo’n vijftien jaar als zelfstandig ondernemer in het buitenland prima had weten te redden. Gelukkig zocht en vond ik hulp.

Niet door pillen te slikken, trucjes toe te passen of andere pleisters voor het bloeden te plakken maar door met een coach stap voor stap te (h)erkennen waar ik in een eerdere fase in mijn leven uit balans was geraakt en onbewust een schijnbalans behield om te kunnen blijven functioneren.

Deze schijnbalans hield mij niet alleen (lang) op de been, ik ging er ook in geloven, dus waarom hem loslaten zonder dat er een andere houvast voor in de plaats is gekomen ? Door samen met een coach stil te staan, vragen te stellen, patronen en onderliggende oorzaken te herkennen ontdekte ik naast de jarenlang gebruikte nooduitgang nog een andere deur. Deze deur bracht mij weer in contact met mijn oorspronkelijk verlangen van minder moeten en meer flow. Hoe zit het met jou ? Lees hier verder.