Waarom is hulp vragen lastig ?

Waarom vra(a)g(en) ik, zelfstandig onderne(e)m(st)ers(*) niet of pas laat om hulp ? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het allereerst van belang om vast te stellen dat er bij de meeste zelfstandig ondernemers geen onderscheid is tussen het bedrijf, de activiteiten en de ondernemer als persoon of mens. De vent is de tent hoor je dan ook vaak.

Als zelfstandig ondernemer ben je linea recta verbonden aan jouw onderneming. Als het goed gaat met je onderneming straalt dit direct af op jou als persoon. We kunnen ook zeggen op jou als mens. Anderzijds geldt dit ook als het minder gaat met jou of je onderneming. Wat jij als mens voelt en denkt (en aan overtuigingen meedraagt !) heeft invloed op wat er in jouw onderneming gebeurd. Bovendien zal je in de meeste gevallen voor levensonderhoud ook nog eens afhankelijk zijn van jouw onderneming.

De paradox waar je nu in terecht bent gekomen is er één waar ikzelf en met mij vele andere mee hebben geworsteld en soms nog steeds moeite mee hebben. We worden bedreigt (het gaat niet goed met ons of onze onderneming) en we zijn er ook nog eens van afhankelijk. Hoe kom je hier uit?

Dat antwoord is voor iedereen anders maar er zijn wel een aantal universele handvatten te geven over hoe dit systeem werkt en hoe je hier met zelfonderzoek uit kunt komen. De grondlegger van Repairing Balance deed dit en ontwikkelde een inmiddels beproefde en uniek methode©. Het gaat te ver om dit systeem hier in z’n geheel uit de doeken te doen. Daarvoor kan je beter naar één van onze workshops komen. Toch erg nieuwsgierig geworden ? Ga dan naar de download pagina, vul je email adres in en download een PDF bestand met schematische voorstelling(**). Hierin komen een aantal aspecten aan de orde die het zo lastig maken om hulp te vragen.

(*) In deze tekst spreek ik over ondernemers maar bedoel hier uiteraard ook de onderneemster mee en daar waar ik over hij/zijn/hem spreek kunt u gerust ook zij of haar lezen.

(**) Deze schematische voorstelling is uitsluitend bedoelt om op sterk vereenvoudigde wijze kennis te maken met dit systeem. Voor een volledig begrip raden we je aan om naar onze (gratis) workshops te komen. Aan dit schema kunnen geen rechten of aansprakelijkheid worden ontleent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *