Waarom is hulp vragen lastig ?

Waarom vragen zelfstandig ondernemers (m/v) niet of pas erg laat om hulp ? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het allereerst van belang om vast te stellen dat er bij zelfstandig ondernemers geen onderscheid is tussen het bedrijf, de activiteiten en de ondernemer als persoon of mens. De vent is de tent hoor je dan ook vaak. (of de vrouw is het gebouw zo u wilt).

De zelfstandig ondernemer is linea recta verbonden aan zijn onderneming. Als het goed/slecht gaat met de onderneming straalt dit direct af op hem/haar als persoon. We kunnen ook zeggen hem/haar als mens. Alles wat een mens dus voelt en denkt (en aan overtuigingen meedraagt !) heeft invloed op wat er in de onderneming gebeurd en hoe hij/zij op situaties reageert. Bovendien zal hij/zij in veel  gevallen voor levensonderhoud ook nog eens afhankelijk zijn van het succes van de onderneming.

De paradox in slechte tijden is nu dat er een dreiging is  (het gaat niet goed met ons of onze onderneming) en we zijn er ook nog eens van afhankelijk. Hoe kom je hier uit?

Dat antwoord is voor iedereen anders maar er zijn wel een aantal universele handvatten te geven over hoe dit systeem werkt en hoe je hier met zelfonderzoek uit kunt komen. De grondlegger van Repairing Balance deed precies dit en ontwikkelde een inmiddels beproefde en uniek methode©. Het gaat te ver om dit systeem hier in z’n geheel uit de doeken te doen. Daarvoor kan je beter naar één van onze workshops komen.

Maak een afspraak

Toch erg nieuwsgierig geworden ? Ga dan naar de download pagina, vul je email adres in en download een PDF bestand met schematische voorstelling. Hierin komen een aantal aspecten aan de orde die het zo lastig maken om hulp te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *