Is het bij jou al vijf voor twaalf ? Erkennen dat je er zelf even niet meer uitkomt wordt door vrijwel iedereen maar zeker door ondernemers als uiterst moeilijk ervaren. We zijn gewend onze eigen boontjes te doppen, willen voor onze omgeving en klanten niet onder doen en met je problemen loop je zeker niet te koop, toch ?

Wil je geluk of wil je gelijk ?

Op tijd stil staan en aan de bel trekken leverde mij (tot eigen verbazing) niet alleen veel complimenten uit mijn omgeving op het zorgde er ook voor dat ik zelf de regie in handen hield, niet vast kwam te zitten en erger voorkwam. Uiteindelijk bracht het me weer terug naar mijn oorspronkelijk verlangen (en mijn grootste kracht) om anderen op weg te helpen of tijdelijk in een crisis situatie te ondersteunen. Als ervaringsdeskundige ben ik bekend met gemeentelijke regelingen als bijvoorbeeld de Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Deze regeling biedt uitstekende mogelijkheden om even pas op de plaats te maken en de zaken weer op de rit te krijgen.

Je zou dus ook kunnen erkennen dat je er zonder hulp even niet uitkomt. Volgens mij getuigd dat juist van grote kracht en zelfstandigheid. Hulp vragen betekend namelijk: zelf het stuur in handen houden en niet wachten tot je op de kop in de sloot ligt. Ja maar zo voelt het niet zeg je wellicht, lees dan hier verder  of

Maak een afspraak